projectsTeun en Toeverlaat – modeshow OUD en NIEUW

Nieuwsbrief Benares Schoolfonds met afsluitend interview

“Elk kind dat onderwijs heeft gehad is er één”

Onlangs hebben we de laatste donatie gedaan aan Benares Schoolfonds.

Stichting AKBHHH heeft dit project langdurig (10 jaar!) met heel veel plezier gesteund en met een dankbaar gevoel nemen we afscheid. We zijn trots op de vooruitgang die het project heeft kunnen bewerkstelligen. Mede dankzij onze jarenlange steun konden de allerarmste kinderen van Varanasi, India óók naar school. Lees het afscheidsinterview met vaandeldrager Conny van Staalen in de nieuwsbrief hieronder.

Nieuwsbrief Benares Schoolfonds met afsluitend interview

sluiten

Teun Toebes (21) van ‘s Teun en Toeverlaat creëert geluksmomentjes voor mensen met dementie

30 December 2020

Wij zijn ontzettend enthousiast over de jonge Teun Toebes (21) die de stichting ‘s Teun en Toeverlaat heeft opgericht om mensen met dementie geluksmomenten te kunnen bezorgen. Zo organiseert hij silent disco’s 🎧 en neemt hij ouderen een dagje mee terug naar hun vroegere werk. Sinds kort woont Teun in een verpleeghuis samen met mensen met dementie. Ze noemen hem ‘krullenbol’ en het bevalt hem prima!

Teun laat op originele manier de veelzijdigheid van de medemens en de zorg zien.

Bijzonder en inspirerend. Zie hieronder de link naar een interview met Teun.

Teun Toebes (21) bij het televisieprogramma Eén Vandaag (27-12-2020)

 

 

 

sluiten

One Acre Fund maakt hét verschil voor boeren in Afrika – lees de farmer story van Sarah

07 September 2020

One Acre Fund steunt boeren in Afrika om hun oogstopbrengsten te verbeteren en hun inkomsten te vergroten. De impact van de verschillende boom-, zaadproductie- en landbouwprogramma’s is groot. Aan het einde van 2020 verwacht One Acre Fund zo’n 3,5 miljoen boeren te hebben bereikt. Hieronder de farmer story van Sarah Nakwanga die een goede ontwikkeling doormaakte dankzij het programma dat wij steunen.

Farmer story Sarah Nakwanga

 

sluiten

Welcome NL by Blendin – “It’s a match”

22 September 2019

Alweer enige tijd zijn we betrokken bij Welcome NL by Blendin, een inspirerend project dat is opgericht door Julius Weise.

Het team van Welcome NL creëerde de Welcome App, een gemakkelijk en interactief platform dat locals en nieuwkomers activeert om in contact te komen met elkaar. Zowel sociaal als professioneel, online en offline. Geen Negativiteit. Geen Vooroordelen. Geen Gedoe.
Het zorgt ervoor dat nieuwkomers zich sneller thuis voelen in Nederland. Een prachtproject!

sluiten

Klabu – wij zijn fan!

25 March 2019

Na vier jaar als advocaat te hebben gewerkt aan de Zuidas richtte Jan van Hövell in november 2017 Stichting Klabu Foundation op (Klabu betekent ‘club’ in Swahili).
Met zijn stichting wil Jan sportclubs en sportfaciliteiten oprichten in vluchtelingenkampen om vluchtelingen de kans te geven om te sporten. Het enthousiasme is enorm! Inmiddels heeft hij in het immense vluchtelingenkamp Kalobeyei in Kenia, vlakbij de grens met Zuid Soedan, de eerste sportclub opgericht, waarvoor zich onlangs de 5.000ste vluchteling heeft ingeschreven!

Waar haalt Jan zijn inspiratie vandaan? Sport draagt bij aan verbetering van leefomstandigheden. Sport is goed voor de mens, sport verbindt, verbroedert en sport vermindert stressklachten. Sport maakt gelukkig!

Ambitieus en voortvarend als hij is, werkt Jan alweer aan de voorbereidingen van een tweede sportclub in Kalobeyei op 1 uur lopen van de eerste club (Kalobeyei telt 35.000 vluchtelingen van wie 70% onder 25 jaar is). Zelfs een derde club in een volgend vluchtelingenkamp staat al op de planning.

Om dit alles te kunnen financieren wordt er bij Klabu hard gewerkt aan fondsenwerving. Als extra bron van inkomsten verkoopt Klabu vanaf april/mei 2019 haar eigen Klabu sportkleding via de website (www.klabu.org).

KLABU – Introduction (October 2018)

sluiten