projectOne Acre Fund

Project

One Acre Fund

One Acre Fund zet boeren op één in alles wat ze doen...

One Acre Fund is opgezet door Andrew Youn, een Amerikaanse student afgestudeerd aan Kellogs Business School USA. Tijdens zijn summer internship in o.a. Kenia zag hij dat hij op eenvoudige wijze de boeren kon helpen met het verkrijgen van een veel betere oogst. Niet op basis van ingewikkelde zaken, maar gewoon door het toepassen van best practices die andere boeren al toepasten. Andrew heeft deze best practices in kaart gebracht en heeft ze vervolgens bij 30 boeren geïntroduceerd. En dat werkte! Daarna bij nog eens 400 boeren. Dat werkte ook. Boeren die de best practices toepasten zagen hun oogst verdriedubbelen en hun inkomen verdubbelen.

 

Toen Andrew zag hoe goed dit werkte besloot hij het project nog verder te gaan ontwikkelen. In 2015 bedient zijn organisatie 200.000 boeren (met in totaal 800.000 kinderen). Het doel is om in 2020 minimaal 1 miljoen boeren te bereiken. One Acre Fund is alleen gericht op subsistence farmers; boeren die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de opbrengsten van hun land.

 

Andrew heeft zijn initiatief "One Acre Fund" genoemd omdat de boeren meestal grond van maximaal one acre bewerken. One Acre Fund is momenteel actief in Kenia, Rwanda, Burundi, Tanzania, Malawi en Uganda. AKBHHH steunt momenteel het project in Uganda.

 

Vaandeldrager

Tim Myles

Nadat Tim meer dan tien jaar als IT consultant op verschillende plekken in Europa had gewerkt, vond hij het tijd om écht verschil te maken en aan projecten te werken die er toe doen. Hij wilde zich graag inzetten voor verbetering van de leefomstandigheden van minderbedeelden in deze wereld. Na zijn Masters International Development te hebben afgerond vertrok hij naar Tanzania om voor One Acre Fund te werken. Diverse functies en veel ervaring in het werkveld later is Tim nu Country Director in Uganda. Mede door zijn commerciële achtergrond spreekt het hem enorm aan dat de projecten van One Acre Fund resultaatgericht zijn. Ook de constante focus op efficiëncy en innovatie motiveren hem en zorgen ervoor dat hij zich thuis voelt bij One Acre. Tim ziet nog veel meer mogelijkheden voor verdere verbetering van het programma en geniet dan ook erg van nieuwe ontwikkelingen, maar het allermooiste vindt hij dat hij voor duizenden boeren daadwerkelijk bij kan dragen aan het vergroten van de kansen op een betere oogst.