projectWelcome NL by Blendin – “It’s a match”

Welcome NL by Blendin – “It’s a match”

22 September 2019

Alweer enige tijd zijn we betrokken bij Welcome NL by Blendin, een inspirerend project dat is opgericht door Julius Weise.

Het team van Welcome NL creëerde de Welcome App, een gemakkelijk en interactief platform dat locals en nieuwkomers activeert om in contact te komen met elkaar. Zowel sociaal als professioneel, online en offline. Geen Negativiteit. Geen Vooroordelen. Geen Gedoe.
Het zorgt ervoor dat nieuwkomers zich sneller thuis voelen in Nederland. Een prachtproject!

sluiten

Klabu – wij zijn fan!

25 March 2019

Na vier jaar als advocaat te hebben gewerkt aan de Zuidas richtte Jan van Hövell in november 2017 Stichting Klabu Foundation op (Klabu betekent ‘club’ in Swahili).
Met zijn stichting wil Jan sportclubs en sportfaciliteiten oprichten in vluchtelingenkampen om vluchtelingen de kans te geven om te sporten. Het enthousiasme is enorm! Inmiddels heeft hij in het immense vluchtelingenkamp Kalobeyei in Kenia, vlakbij de grens met Zuid Soedan, de eerste sportclub opgericht, waarvoor zich onlangs de 5.000ste vluchteling heeft ingeschreven!

Waar haalt Jan zijn inspiratie vandaan? Sport draagt bij aan verbetering van leefomstandigheden. Sport is goed voor de mens, sport verbindt, verbroedert en sport vermindert stressklachten. Sport maakt gelukkig!

Ambitieus en voortvarend als hij is, werkt Jan alweer aan de voorbereidingen van een tweede sportclub in Kalobeyei op 1 uur lopen van de eerste club (Kalobeyei telt 35.000 vluchtelingen van wie 70% onder 25 jaar is). Zelfs een derde club in een volgend vluchtelingenkamp staat al op de planning.

Om dit alles te kunnen financieren wordt er bij Klabu hard gewerkt aan fondsenwerving. Als extra bron van inkomsten verkoopt Klabu vanaf april/mei 2019 haar eigen Klabu sportkleding via de website (www.klabu.org).

KLABU – Introduction (October 2018)

sluiten

Een lofzang op Heleen Terwijn, oprichtster van IMC Weekendschool, door Prem bij DWDD.

20 December 2018

‘Respect’ was het thema van de ‘eindejaars uitzending’ van het televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD). Vaste gasten van het programma mochten een persoon kiezen, voor wie zij veel respect hebben. Programmamaker en voormalig advocaat Prem Radhakishun koos voor weekendschool oprichter Heleen Terwijn.

‘Kinderen hebben talenten, en door onderwijs kom je in aanraking met iets wat je kan’, aldus Radakhishun, die in het programma de onstaansgeschiedenis van de weekendschool kort samenvatte, en daarin ook vertelde over zijn eigen ervaring als gastdocent (als advocaat) op de Weekendschool.

Hij roemde het concept van de stichting en de eigenzinnigheid van oprichter Heleen Terwijn, voor wie hij ‘ongelooflijk veel respect’ zei te hebben. ‘En met haar symboliseer ik ook alle mensen in het onderwijs die dagelijks aan educatie doen.’

Wij zijn het helemaal eens met Prem! Stichting AKBHHH steunt het programma IMC Basis voor leerlingen van groep 7 en 8 op basisschool de Caleidoscoop in Almere.

Bekijk hieronder het fragment:

sluiten

Officiële opening Dar Moustaqbel Marrakech

After two years of pioneering and discovering what Dar Moustaqbel is really about, we finally celebrated our official opening on October 27, 2018 in the presence of friends, family, partners and many of our close supporters. It was raining cats and dogs, but we had a full house, swinging with enthusiasm. After the necessary speeches by initiator Hanneke van Hooff, manager Rachida Azough, and short stories about their experiences in Dar Moustaqbel from our students Zineb Bidari, Jamila Id Bella, Khadija ait Isaguen and Fatima Amehdar, it was Sara Aourik who sang a beautiful classic malhoun, a melodic poem. And while we released balloons with the important message that ‘every human being has the right to a good education’, it was time for mingling, dancing and tasting all the home-made goodies that the students had prepared. Thank you all for helping us become what we are now a days : A stable home with a professional structure to help girls follow their University education.
sluiten