projectStichting Straatkinderen Medellín – Nieuwskrant september 2018

Officiële opening Dar Moustaqbel Marrakech

After two years of pioneering and discovering what Dar Moustaqbel is really about, we finally celebrated our official opening on October 27, 2018 in the presence of friends, family, partners and many of our close supporters. It was raining cats and dogs, but we had a full house, swinging with enthusiasm. After the necessary speeches by initiator Hanneke van Hooff, manager Rachida Azough, and short stories about their experiences in Dar Moustaqbel from our students Zineb Bidari, Jamila Id Bella, Khadija ait Isaguen and Fatima Amehdar, it was Sara Aourik who sang a beautiful classic malhoun, a melodic poem. And while we released balloons with the important message that ‘every human being has the right to a good education’, it was time for mingling, dancing and tasting all the home-made goodies that the students had prepared. Thank you all for helping us become what we are now a days : A stable home with a professional structure to help girls follow their University education.

sluiten

A dream comes true

26 April 2018

 

         

Jop Ubbens, een van onze bestuursleden, was een aantal weken geleden gastdocent voor IMC Basis op de Caleidoscoop in Almere.
Daar verzorgde hij, in het kader van het aanvullende onderwijsprogramma, een gastles over kunst. De kinderen van groep 7/8 vonden het geweldig!
Een van die kinderen was Geamiel; een groot voetbalfan met een groot voetbaltalent. Vanwege zijn passie voor voetbal en zijn droom om profvoetballer te worden was Geamiel door Jop uitgenodigd om de gala avond van de Ajax foundation bij te wonen die gehouden werd op 23 april jl. in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Jop was er veilingmeester en Geamiel mocht hem een handje helpen. De opbrengsten kwamen ten goede aan de Ajax foundation. Deze stichting steunt maatschappelijke projecten op het gebied van Sport en Gezondheid, Sociale Integratie en Educatie. Een mooie link met Stichting Alle Kleine Beetjes Helpen en met het verrijkende onderwijsprogramma van IMC Basis.

      

sluiten

Met het bestuur op polderexcursie

20 April 2018

In 2017 heeft Stichting AKBHHH een donatie gedaan aan Natuurmonumenten ten behoeve van de aanschaf van een mobiele waterpomp voor het natuurgebied Eemland (omgeving Amersfoort). Deze pomp draagt bij aan verbetering van de biodiversiteit in dit gebied, waar met name weidevogels van zullen profiteren.

Weidevogels hebben het zwaar in Nederland. Dat komt omdat ze bijna geen geschikte leefruimte meer kunnen vinden. Wat de vogels namelijk nodig hebben is een natte bodem waaruit ze wormen kunnen halen, rust om hun eieren uit te broeden, insecten waarmee de jongen zich kunnen voeden en hoog gras waarin ze zich kunnen verstoppen voor vijanden. Die omstandigheden vind je bijna nergens meer. In Eemland zet Natuurmonumenten zich in om het tij te keren. En met succes: de laatste jaren is de dekking van het aantal grutto’s in het gebied bijna onnatuurlijk hoog.

De waterpomp, op zonne-energie, levert hier een belangrijke bijdrage aan. De pomp kan delen van het gebied onder water zetten en reguleren zodat het aantrekkelijk wordt voor weidevogels om in het gebied neer te strijken en er te broeden. Wanneer de drassige delen weer opdrogen trekken zij insecten en bijen aan. De groei van het gras wordt met de komst van de pomp geremd waardoor er meer kruiden en bloemen zullen groeien in het gebied. Ook dat is aantrekkelijk voor insecten en bijen. Zo is het verse, kruidenrijke grasland met de insecten een voedingsbron voor jonge kuikens.

Op 18 april jl ging het bestuur van Stichting AKBHHH op polderexcursie om een kijkje te nemen in dit prachtige natuurgebied en weidevogels te spotten. Een inspirerende middag onder begeleiding van boswachters Jan Roodhart, Manita Brunekreef en vogelkenner Haje.

Voor meer info. zie: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/eemland

sluiten